Étteremkritika

Már régóta érlelődött bennünk, ételszerető emberekben az a gondolat, hogy véleményt alkossunk hazánk éttermeiről, és nem mellesleg (lehetőleg) jól érezzük magunkat az adott hónap utolsó csütörtökjén - egy közös vacsora, vagy ebéd erejéig.

Fotóink

Ajánlott rendezvények

... azt is mondhatnánk, hogy "CSUHAJ". Tehát Jóétvágy A Hónap Utolsó Csütörtökjén.

2010.10.04. 21:56 Csuhaj

Wang mester étterem: 9,05/10

Címkék: wang mester étterem

 7. ülésünkön a Magyarországon immár 18. éve tartózkodó Wang Qiang kínai sztárszakács Gizella úti éttermét tekintettük meg. A hely Magyarország legjobbjai közt szerepel, rendszeresen jó helyezést ér el a különböző étteremkalauzokban. Pekingi, ujgur és hunani ízek után eredtünk. Az ételek rendkívül ízletesek voltak.

 

 

Rövid értékelés

Sokszor van az, hogy egy sztárszakács többet figyel a saját szerepléseire, mint a saját éttermére, azonban Wang Qiang esetében ez nem így van. Mindig felbukkan a konyhában és a vendégtérben is, mindenkihez van egy-két szava, és meglepetésétele. 18 éve él Magyarországon, és elmondása alapján "népszerűsíti a kínai kultúrát". Az ökörpacal lehetne akár egy csípős tészta, mind ízre, mind állagra. Tényleg étvágygerjesztő. A szárazra sült birka Wang mester egykori Luther utcai Lanzhou éttermének "signature dish"-je, remek állagú, és igazán csípős is. A rizs megfelelően át van pirítva. A Ge Shan csirkecomb puha, nagyon jó a panírja. A házi tészta egy remekmű, mindig kézzel készítik az étteremben. A Gong Bao csirke egyforma arányban csípős, édes és savanyú, minden alapanyag benne van, ami kell. Érdekes állagú a száz napos tojás. A "kakukktojás" a spenótos tojásleves - lényegében ezt szinte bármelyik nemzet magáénak tudhatja. Ahely egyébként szerény, minimál designnal, letisztult elemekkel. Tiszta. Jó kiszolgálás.  

Amit fogyasztottunk

Étvágygerjesztő ökörpacal
Szárazra sült köményes birka
Tojásos sült rizs
Ge shan csirkecomb
Száz napos tojás
Spenótos tojásleves
Gong Bao csirke
Marhahúsos tésztaleves
Olajjal forrázott hagymás gyömbéres bárány
Tavaszi tekercs
Bambuszrügyes gombás csirke
Házi tészta
Császárszalonna fokhagymaszószban
Jázmin tea
Víz


A számla végösszege: 21,000 Ft.

Tesztelők száma: 7.

Cím: 1146 Budapest, Gizella út 46/A. 
Telefon: (36) (1)  251-2959
Web: www.kinaikonyha.hu


Értékelés


Alapanyagok -  10
Elkészítés minősége - 9
Tálalás -8,33
Autentikusság mértéke - 9,66
Kiszolgálás - 8,33
Kényelem - 9
Hely hangulata - 8,33
Enteriőr - 8,66
Ár-érték arány - 9
Séf -10

 

Összesen: 9,05

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr912345248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása