Étteremkritika

Már régóta érlelődött bennünk, ételszerető emberekben az a gondolat, hogy véleményt alkossunk hazánk éttermeiről, és nem mellesleg (lehetőleg) jól érezzük magunkat az adott hónap utolsó csütörtökjén - egy közös vacsora, vagy ebéd erejéig.

Fotóink

Ajánlott rendezvények

... azt is mondhatnánk, hogy "CSUHAJ". Tehát Jóétvágy A Hónap Utolsó Csütörtökjén.

2012.12.02. 19:09 Csuhaj

A gesztenye is meghódítja Budapestet!

Címkék: Címkék

maroni másolata.JPGProvence után ismét csak elcsábultunk egy kellemes kóstolásra; pedig most nem is étteremtesztről lesz szó. A Lucullus BT a Prima Maroni Kft.-vel karöltve a gesztenye mindenféle felhasználását mutatta be egy esten, ahol több ismert íz mellett vadonatúj ízek jöttek létre desszertekben. A sós-édes gesztenyepárna lett a kedvencünk - ez egészen elképesztő irány, és igencsak úttörő is. Fenomenális volt. A többi desszert is jó és "korrekt volt". 

A sajtóközlemény: 

A gesztenyeszezont népszerűsítendő került sor a Lucullus BT első nagy szelídgesztenye-kóstolójára Budapesten, a patinás Uráni Filmszínház kávézójában. Az esemény együttműködő partnere a prémium gesztenyés termékeket gyártó Prima Maroni Kft. volt. 

A gesztenye – a világ egyik legcsodálatosabb gyümölcse ” – mondta el az eseményen Schweickhardt György, a családi tulajdonban lévő Prima Maroni Kft. ügyvezetője, cukrászmester, aki mintegy 35  éve foglalkozik gesztenyével. “Tápláló és egészséges, bár héjas gyümölcs, összetétele mégis a zöldségekéhez áll a legközelebb. Jelentős mértékben tartalmaz élelmi rostot, B1, B2, B6, C, E vitaminokat, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet és foszfort is.  Kalóriatartalma viszont alacsony. A szelídgesztenyéből készült ételek bármely korosztály egészségmegőrző étrendjébe illeszthetőek, a gesztenye korszerű tápanyag, amit több ezer éve ismer az emberiség. Fogyasztása jót tesz vérszegénység és erőtlenség esetén, a sportolóknál pedig jól pótolja az energiát és ásványi anyagokat. A gesztenye a ma rendkívül népszerű Paleo-étrend fontos részét is képezheti” – tette hozzá a vállalat vezetője.

Örömmel tölt el minket, hogy a Prima Maroni Kft. bennünket kért fel néhány vadonatúj, a piacra még be sem vezetett termékeinek tesztelésére, azokból és hagyományos gesztenyéből sós-és édes gesztenyedesszertek, csokoládék megalkotására” – mondta el az egyetemes gasztronómiát 10. éve népszerűsítő Lucullus BT gasztronómiai egyesület alapító/elnöke, Turóczi Gábor.

 Az eseményen debütált a vállalat két vadonatúj terméke: a gyorsfagyasztott gesztenyés finomság diópürével és a gyorsfagyasztott gesztenyetorta.

A Maroni termékekből Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője készítette el a desszerteket:

* sós gesztenyekenyér (gesztenyeliszt, szemes gesztenye, olíva)

* párna-grissini (grissini tészta, gomba, zsálya, szemes gesztenye, hagyma)

* macaron (gesztenyeliszt, gesztenyés-tejszín, gesztenyés sárgabarack jam)

* sweet kosárka (linzer tészta, gesztenyeliszt, megy jam, édes gesztenyemassza)

* diós piskóta (diós gesztenyemassza, diós gesztenyehab, dió)

* gesztenyés trüffel (53%-os ghánai Elit csokoládé, szemes gesztenye)

 

Az édes termékekhez Petzold Attila sommelier egy 2011-es Tokaji Kései szüretelésű Hárslevelű bort társított, míg a sós desszertekhez a Takler pincészet 2012-es Szekszárdi Kékfrankos Rozét ajánlotta.

 

További információ:

Prima Maroni Kft. 

E.mail: info@maroni.hu 

Telefon: 061/277-7150

www.maroni.hu 
www.gesztenyemarci.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr604943488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása