Étteremkritika

Már régóta érlelődött bennünk, ételszerető emberekben az a gondolat, hogy véleményt alkossunk hazánk éttermeiről, és nem mellesleg (lehetőleg) jól érezzük magunkat az adott hónap utolsó csütörtökjén - egy közös vacsora, vagy ebéd erejéig.

Fotóink

Ajánlott rendezvények

... azt is mondhatnánk, hogy "CSUHAJ". Tehát Jóétvágy A Hónap Utolsó Csütörtökjén.

2010.04.19. 13:45 Csuhaj

Bangkok House: 8,3/10

Címkék: bangkok house

6. ülésünkön a Só-utcai thai éttermet tekintettük meg, amiről már hallottunk jó párszor korábban. Budapest egyik legrégebben működő thai étterme főleg a külföldi turistákra specializálja magát, inkább "európai-thai" stílusban nyomja, viszont meglehetősen autentikus, jók az ételei, és elmondhatjuk, hogy az ár-érték arány is.

 

 

Rövid értékelés

Ezerszer is hallottuk már a "Só utcai thai-t" másoktól, de igazából olyan "semmilyen" kontextusban - csak van, és kész. Pedig nagyon kevés elfogadható thai étterem van Budapesten (mi konkrétan kettő említésre méltóról tudunk). Úgy döntöttünk, hogy végre felkerekedünk, és leteszteljük a Bangkok House-t. A hely két teremből áll, és nem is olyan kicsi: összesen vagy 40-50 ember is le tud ülni. Túl sok a dekoráció, de még talán "belefér": vörös szőnyeg, elefántos abrosz, buddha szobrok, fotók mindenfelé Thaiföldről. Kedves thai maitre'd fogad, asztalunkhoz kísér. Gyors rendelésfelvétel, jó kiszolgálás. A TOM KHA KAI leves nagy adag, hemzseg a hústól, zöldség viszont kevés van benne. Európaias, de szerencsére kapunk egy külön túlélőkészletet: mentát, koriandert, chilit, szójababot, lime-ot, önteteket, hogy feltuningoljuk, ha akarjuk. Ez egy remek meglátás, a kiszolgálás figyelmességére utal. A PAD THAI-t is ugyanígy kapjuk: a tál szélén ott vannak az elemek, ha szeretnénk még pikánsabbá tenni: tört mogyoró, rengeteg chili, cukor, koriander... Összekeverés után bombaétel jön létre, sokszorosan összetett ízt lehet érezni. A zöld és vörös curryk sem csípősek, enyhén szólva "hígitottak", viszont nagyon jól összerakottak: itt is rengeteg íz, illat, aroma jön elő. A csirke steak óriási adag, rengeteg zöldséggel. Frissen sült. A TOM YAM KAI leves ... Az édes-csípős bundás csirke a kínai szezámmagos csirkére hajaz, ugyanakkor az édes-savanyúra is, az íze viszont édes-csípős. A kínaiaknál is van ilyen szósz. Kár, hogy 1-2 szószt a tégelyből nyomják ki a kis tálba, dícsérendő viszont a feldarabolt piros chilipaprika darabok egy házi jellegű szószban. A kaliforniai paprikát - amiből viszonylag sok van az ételekben - hanyagolnánk.

 

Amit fogyasztottunk

PHO NGHA KAI, azaz különlegesen ízesített leves csirkehússal, rizstésztával
TOM KHA KAI, azaz csirkeleves kókusztejjel és trópusi vadcitromfűvel
KAI CHUP PRENG THOP, azaz édes csípős bundás csirke TOM YAM KAI, azaz erős savanyú csirkeleves
KAI YANG PHAD PHAK, azaz csirkesteak zöldséggel
PAD THAI, azaz rizstészta
Tavaszi tekercs mogyorószósszal
Zöld curry csirke Vörös currys csirke
Rizstészta
Thai jázmin rizs
Szójababcsíra
Bazsalikomos sertés
Mézes-citromos Ice Tea
Ásványvíz
Barackos Ice Tea

A számla végösszege: 25,000 Ft. (borravalóval együtt).

Tesztelők száma: 5.

Cím: 1054 Budapest, Só u. 3.
Telefon: (36) (1) 266-0584.
Web: www.thairestaurant.hu


Értékelés


Alapanyagok - 7,8/10
Elkészítés minősége - 8,2/10
Tálalás 8,8/10
Autentikusság mértéke - 8,8/10
Kiszolgálás - 8,4/10
Kényelem - 9,2/10
Hely hangulata - 8/10
Enteriőr - 7,6/10
Ár-érték arány - 7/10
Séf - 9/10

 

Összesen: 8,3.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr111925270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása