Étteremkritika

Már régóta érlelődött bennünk, ételszerető emberekben az a gondolat, hogy véleményt alkossunk hazánk éttermeiről, és nem mellesleg (lehetőleg) jól érezzük magunkat az adott hónap utolsó csütörtökjén - egy közös vacsora, vagy ebéd erejéig.

Fotóink

Ajánlott rendezvények

... azt is mondhatnánk, hogy "CSUHAJ". Tehát Jóétvágy A Hónap Utolsó Csütörtökjén.

2009.06.12. 21:50 Csuhaj

Artesano: 9,5/10

Címkék: artesano

3. ülésünkön a spanyol Artesano tapas bár- és étteremben jártunk. A hely már egy éve működik, és nemrég fuzionált az ex-Tapéria de Sergióval is. A séf, Sergio a rusztikus tapas vonalért felel, míg Jarabek Bence étteremtulajdonos a modern spanyol konyhát próbálja itthon népszerűsíteni.

Rövid értékelés

Az Artesano remek adottságokkal rendelkezik, amelyek hatványozódnának, ha a tulajdonosok kicsit "színesítenék" az enteriőrt. A jelenlegi fekete-fehér színek nagyon férfiassá teszik a belsőt. Kívülről nem lehet rájönni, tulajdonképpen mi is ez a hely. Az éttermet előszeretettel látogatják az itt élő spanyolok és latin-amerikaiak is. Remek napi menü 980 Ft-ért, 14 fogásos tapas-ebéd szombatonként 2900 Ft-ért. Kifogástalan minőségű alapanyagok, (melyek nagy része Spanyolországból érkezik), szezonalitás/regionalitás, gyakori külföldi vendégséfek. Elő-előételként friss bagett (vagy ciabatta), olívaolaj, balzsemecet, serrano sonka. A kenyér friss, ropogós. A polip enyhén megosztja a társaságot, de ez is finom. A sült hekk (ami egyedül nem spanyol) puha, omlós. A patatas bravas az enyhén csípős öntettel egyszerű, és mégis talán a legjobb az előételek közt. A tortilla espanola vastag, de ugyancsak ízletes. Rendkívül finom sült padliszánszeletek középen. Az empanadas tésztája kicsit talán száraz a magyar szájíznek. A közepesen átsütött rumpsteak és uruguayi bélszín az este fénypontja: az ételek tökéletesek, mind ízben, mind állagban. A fokhagyma szinte "él" rajtuk. A boros-balzsamecetes öntet remekül el van találva. A paella remek látvány, 10 fős serpenyőben hozzák ki. A sáfránytól szép színű, egészséges sos rizs. Puha garnéla, csirkehús. ízletes kagyló. Zöldségek: borsó, zöldbab. Izgalmas desszertek, kiemelkedő teljesítményt jelentenek. A legjobbak a flan és a kenyérpuding. Mindkettő jól balanszíroz az édes-keserű határán, és új élményt nyújt.

Amit fogyasztottunk

Pulpo a la gaillega (polip)
Patatas Bravas (burgonya)
Tortilla de Espanola (burgonyalepény)
Serrano sonka
Hekk sütve
Empanadas (húsos táska)
Paella Valenciana
Uruguayi bélszín
Uruguayi rumpsteak
Kenyérpuding
Flan tejlekvárral
Édesborban párolt körte
Torres vina del sol
Torres gran coronas
Artesano limonádé
víz

A számla végösszege: 31,235 Ft.

Tesztelők száma: 5.

 

Cím: Budapest-1066, Ó. u. 24-26.
Telefon: +3620 466-4962
Web: www.artesano.hu

Értékelés

Alapanyagok - 10/10
Elkészítés minősége - 9/10
Tálalás - 10/10
Autentikusság mértéke - 10/10
Kiszolgálás - 10/10
Kényelem - 8/10
Hely hangulata - 9/10
Enteriőr - 9/10
Ár-érték arány - 10/10
Séf - 10/10


Összesen:  9,5

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr391181810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisbitang 2009.07.18. 00:45:53

Jóllakottságot pontozzátok?

Csuhaj 2009.07.19. 15:32:30

Kisbitang: bár nem egyforma az emberek jóllakottsági indexe, az ár-érték arányban erre is mindenképp igyekszünk odafigyelni!

Csuhaj 2009.11.28. 11:50:01

Nagyon rossz hír, de az Artesano bezárt 2009. novemberében...
süti beállítások módosítása