Étteremkritika

Már régóta érlelődött bennünk, ételszerető emberekben az a gondolat, hogy véleményt alkossunk hazánk éttermeiről, és nem mellesleg (lehetőleg) jól érezzük magunkat az adott hónap utolsó csütörtökjén - egy közös vacsora, vagy ebéd erejéig.

Fotóink

Ajánlott rendezvények

... azt is mondhatnánk, hogy "CSUHAJ". Tehát Jóétvágy A Hónap Utolsó Csütörtökjén.

2009.04.28. 21:47 Csuhaj

Savannah: 8,6/10

Címkék: savannah

2. ülésünkön a  2008. decemberében megnyílt afrikai étteremben, a Savannah-ban jártunk. A hely népek olvasztótégelyeként és music clubként is funkcionál. A hely nagy űrt hivatott betölteni, hisz az elmúlt években nem igazán élvezhettünk igazi afrikai ízeket Magyarországon. Az étterem előnye hátránya is egyben: az étlapon legalább harmincféle ország nemzet specialistásait vonultatják fel, óriási választékban.

 

 

Rövid értékelés

Az éttermet előszeretettel látogatják az afrikai országok lakói. Mellettünk épp egy nigériai muki kézzel eszi a nemzeti specialitást. A főnök is nigériai. Az enteriőr mondhatni autentikus, bár a benne található műanyag pálmák és papagájok már feleslegesek. Kényelmes. Az alapanyagok Afrikából és Bécsből érkeznek, minden nagyon autentikus. Az ízvilág érdekes, izgalmas, idegen. Három szakács van, mindnyájan afrikaiak. A főzőbanán legfőképp a chips és maniókalisztre emlékeztet. A bablisztből készült tallér hasonlít a mi ízvilágunkhoz. A halleves méregerős. A mozambiki kókusz és narancsleves selymes, krémes, jóízű. Az avokádószósz savanyú (nem érett avokadóra utal) és eléggé jellegtelen. A paradicsomszósz a bolognai alapra hasonlít. A ghánai ashanti csirke  szósz nagyon összetett, a  mogyoró  jellegzetes benne. Kár, hogy csontos csirkéről van szó, amit elég kényelmetlen a szószból kienni. A rizsnek füstös mellkéíze van, és nem értjük, mit keres rajta az olajbogyó. A tálak óriásiak (már-már a magyar rossz gasztronómiai hagyományokhoz társulnak), és ugyan jóízűek a húsok, de nem mind frissen sült. A díszítés hevenyészett, az elrendezés nem szép. A kiszolgálás kifogástalan, az emberek nagyok kedvesek. Jól beszélnek magyarul. Összességében nagyon érdekes élmény. Ha az ételek elrendezésére, díszítésére, adagmennyiségére, a dekorra jobban figyelnének, ez a hely nagyon magasra tornázhatja fel magát - mert mint mondottuk, az ízek rendkívül izgalmasak.

Amit fogyasztottunk

Sült plantain és kukorica földimogyoróval friss salátaágyon, gyömbérrel
Akara (bablisztből készült sült, fűszeres tallérok)
Csípős, Gyógynövényekkel Készült Afrikai Halleves
Mozambiki Kókuszos, Narancsos Csirkeleves
Ashanti Csirke Rizzsel (hagyományos ghánai étel, sült csirke földimogyorós, paradicsomos, fűszeres szószban)
Savannah Tál (sült zöldséges rizs, barna bab, sült csirkecomb, sült marha, sült plantain, sült yam szósszal tálalva)
Zambiai Grill Tál (grillezett csirkemell, csirkemáj, marhahús, steak burgonya, grillezett zöldségekkel, friss vegyes salátával, szószokkal tálalva
Kreol Palacsinta (rum, csokoládé, narancs)
Kesudiós és Mazsolás Palacsinta
Trópusi üdítők
Mangóbor
Ásványvíz
 
A számla végösszege: 19,200 Ft.

Cím: Budapest-1062, Teréz krt. 36. (bejárat a Dessewffy u. felől).
Telefon: 301-0236
Web: www.savannah.hu
 

Tesztelők száma: 3.

Értékelés

Alapanyagok - 10/10
Elkészítés minősége - 8,5/10
Tálalás - 6,5/10
Autentikusság mértéke - 10/10
Kiszolgálás - 9/10
Kényelem - 9/10
Hely hangulata - 8,5/10
Enteriőr - 6,5/10
Ár-érték arány - 8,5/10
Séf - 9,5/10


Összesen:  8,6

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr801092502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása