Étteremkritika

Már régóta érlelődött bennünk, ételszerető emberekben az a gondolat, hogy véleményt alkossunk hazánk éttermeiről, és nem mellesleg (lehetőleg) jól érezzük magunkat az adott hónap utolsó csütörtökjén - egy közös vacsora, vagy ebéd erejéig.

Fotóink

Ajánlott rendezvények

... azt is mondhatnánk, hogy "CSUHAJ". Tehát Jóétvágy A Hónap Utolsó Csütörtökjén.

2009.11.28. 11:48 Csuhaj

Gerlóczy kávéház: 7,5/10

Címkék: gerlóczy kávéház

5. ülésünkön a Gerlóczy Kávéházban jártunk, amely kávézó, látványbüfé, étterem , hotel - minden egyszerre, és ez kicsit a baja is. Sok minden jó, viszont sok minden - nem. Kiváló adottságokhoz átgondolatlan ételkoncepciók és nagyon egyszerű, sokszor jellegtelen, hibás ételek társulnak. Ezek helyenként finomak.

 

Rövid értékelés

A hely kiváló adottságokkal bír: pazar az elhelyezkedése, fekvése, külső és belső kialakítása. Sok turista. Az enteriőr szép, ízléses, ahogyan az étlap is. Lent látványkonyha. A kiszolgálás kifogástalan, bár az egyik pincér rendezett, a másik rendezetlen. A "más ételt reggelire, ebédre, uzsonnára és vacsorára" típusú hozzáálás nagyon ésszerű és szimpatikus, viszont az ételek átgondolatlanok, nincs egyetlen vezérfonal sem a menüt illetően. Osztriga-gazpacho-disznótoros-kínai tészta-velőscsont-olasz tészta - csak néhány étel a sok közül. Az ételek erősen középszerűek. A réteslapba bújtatott Brie sajt hagymával nagyon egyszerű, ugyanakkor jó. A marhacsíkok szójás-zöldséges sült tésztával íze elsőre rendkívül finom, a végén viszont nagyon intenzív, élvezhetetlen. A tészta kifogástalan. A marhacsíkok kemények, rágósak, mint a cipőtalp, a szakács egyáltalán nem ért az ázsia tészta készytéshez. A csokoládéfelfújt, mangó mártással, sorbet-val érthetetlen. A csokoládé ízletes, ugyanakkor túlfolyós, és elég csúnya kívülről: lukacsos, repedezett, ütött-kopott. A mangómártás ízletes, de rosszul helyezkedik el a tányéron, nincs köze a csokoládéhoz, pedig illene hozzá. A sorbet állaga, íze kifogástalan, ugyanakkor nem indokolt a jelenléte. Külön életet él a felfújttól. A macaron rendkívül jó. A marhahúsleves fazékban középszerű, a piros fazék ötlete érdekes. A velőscsont szép, a velő finom. A fish jó volt, a chips kicsit ázott, nem jól átsült. A disznótoros tál egy vicc: összeesett, felmelegített, szottyadt kolbász és hurka konzerv pepperónival és vegyes savanyúsággal, burgonyával, rosszul elrendezve a tányéron. Házi savanyúságot írnak, de az a gyanúnk, hogy nem az. Íze középszerű. A paprikakrémlevest sem értjük: a töltött paprika paradicsomos alapja ez, s nem más. A sajttorta áfonyával hibátlan.

Amit fogyasztottunk

Disznótoros kolbásszal, véres-, húsos-májas hurkával, hagymás törtburgonyával, házi savanyúsággal
Réteslapba bújtatott Brie sajt hagymával
Marhacsíkok szójás-zöldséges sült tésztával
Csokoládéfelfújt, mangó mártással, sorbet-val
Macaron
Fish and Chips
Marhahúsleves fazékban
Paprikakrémleves baconnal
Sajttorta áfonyával
Víz
Edelweiss sör
Leffe

A számla végösszege: 18,200 Ft.

Tesztelők száma: 4.

Cím: 1052 Budapest, V. Gerlóczy u. 1.
Telefon: (36) (1) 501-4000
Web: www.gerloczy.hu  
 

Értékelés


Alapanyagok - 7/10
Elkészítés minősége - 7/10
Tálalás 8/10
Autentikusság mértéke - 5/10
Kiszolgálás - 9/10
Kényelem - 8/10
Hely hangulata - 8/10
Enteriőr -  7/10
Ár-érték arány - 7/10
Séf - 8/10

Összesen: 7,5 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr71558333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamararara · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.11. 14:08:43

Szép összeg maradt ott, azt meg kell hagyni! Persze a minőségnek ára van.
süti beállítások módosítása