Étteremkritika

Már régóta érlelődött bennünk, ételszerető emberekben az a gondolat, hogy véleményt alkossunk hazánk éttermeiről, és nem mellesleg (lehetőleg) jól érezzük magunkat az adott hónap utolsó csütörtökjén - egy közös vacsora, vagy ebéd erejéig.

Fotóink

Ajánlott rendezvények

... azt is mondhatnánk, hogy "CSUHAJ". Tehát Jóétvágy A Hónap Utolsó Csütörtökjén.

2012.09.26. 09:38 Csuhaj

Provence meghódítja Budapestet

Címkék: étteremkritika cafe provence bistro

logo.jpgNos a következő írás sem lehet "számszerűsíthető", hiszen egy étterem "újranyitóján" jártunk. Ugyanakkor vétek lenne nem beszámolni róla, hisz egy olyan helyről van szó, ahol túl sok bűbájjal találkoztunk. A Café Provence Bistro-ban nagyon finom ételek, rengeteg szeretet, odafigyelés, családbarát szolgáltatások és autentikus Provence hangulat voltak a jellemzőek. Óriási vacsora volt, nagyon profi rendezvényszervezés, okos welcome, az étterem simán versenyezhet a legjobb francia étterem címért Budapesten. Házi kenyér, saját macaron, aranyos -közvetlen tulajok, ügyesen kitalált ételek, amelyek némelyike ázsiai behatást is hordoz, saját gyümölcsöskert, önnön termesztett fűszerek, és holnapután estig folytathatnánk - egyszóval nagyon rendben van itt minden! Ha valaki ide szeretne jönni, akkor nagyon jó szívvel ajánljuk a helyet; az elfogyasztott ételek egytől-egyik kiválóak voltak.

Cím: Budapest II., Hidegkúti út 81.

A kiadott sajtóközleményük:


Folytatódott a Lucullus BT és a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási
rendszer” közös világmegismerő, étel- és étterembemutató projektje, a
“TableFree Világkonyha”. A szervezők hűek maradtak az eszméhez, hogy az
“ételeken keresztül ismerjék- és ismertessék meg a világot”.
A sorozat 2. állomásán hamisítatlan provence-i ízekkel ismerkedtek meg a
résztvevők Budapest autentikus provence-i éttermében, a Café Provence
Bistro- ban. “Bizonyára sokan ismerik a “St Tropezi csendőr”, a “Provencei
fűszeres”, vagy “Bor, mámor, Provence” c. filmeket, és ha igen, akkor nem
tudom elképzelni, hogy valaki ne szeressen bele Provence-ba” – mondta el
Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke.  “A végtelen hosszú
levendulamezők, a kakukkfűtől és más zöldfűszerektől terhes levegő, a
frissen sajtolt olívaolaj zamata és a piacon két bácsika sajtokról órákig
zajló “vitatkozása” – mindez ínycsiklandó minden  valamirevaló gurmé
számára” – tette hozzá Turóczi Gábor.
Márpedig a Café Provence Bistro ilyen hely. A hely tulajdonosai Szerdahelyi
Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó “nagy
adagot” a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-i
éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is bekerült
az amerikai metropoliszban. A házaspár eztán Magyarországra költözött  és
megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes-szezonális francia
bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal és rendkívül családbarát
környezettel várja a vendégeit.
Alex Van Damme, a TableFree.hu oldal ötletgazdája is örvendetesnek találta a
tényt, hogy Budapest újabb “francia kinccsel” gazdagodott.  “Érezzük,
tudjuk, mely éttermeket kell ajánlanunk a TableFree Világkonyha sorozatba –
és ismét jól választottunk” – tette hozzá Alex Van Damme.

Az étteremnyitónak is beillő eseményen a következő volt az üdvözlő menüsor:

* Amuse bouche: lazac rilette
* Tapas-trió tálak:
Provence-i garnéla
Mediterrán tapenade
Házi füstölt libamell
Toulouse-i csiga ragu
Provence-i pácolt feta
Céklával-gyömbérrel marinált lazac

*Főétel
Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney

*Desszert
New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládétorta,
macaron

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr814803679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.